zondag 16 mei 2010

FAIL: Bourjois Express Cleansing Wipes

Deze kocht ik nog maar net. Ik gebruikte er de voorbije dagen elke avond één doekje van.Ik zal lekker positief beginnen:

Deze doekjes beloven tot 25% meer product te bevatten dan andere merken en dat zal ook wel kloppen. De doekjes zijn heerlijk vochtig. 

De geur is bovendien neutraal en ik ben sowieso al fan van wipes, maar deze zijn wel heel handig: je vindt snel het vouwtje van de doekjes waardoor ik nog nooit meer dan 1 doekje tegelijk eruit trok (wat me bij andere merken wel overkomt).

Mijn make-up wordt ook grondig verwijderd. Nadien gebruik ik nog een toner en bij andere merken valt mij op dat ook op mijn tonerwatje nog wel wat beige hangt (van de foundation/concealer) en na een Bourjoisdoekske dus niet.

MAAR, dit zou geen FAIL zijn zonder maar, it stings like hell! Ik weet wel dat deze doekjes niet bedoeld zijn om oogmake-up te verwijderen maar het zou toch niet schadelijk mogen zijn om zo'n doekje even over je oog te halen? 
Blijkbaar dus wel. Als ik er ook maar mee in de buurt van mijn oog kom, begint het gelijk te prikken. Mijn huid wordt meteen vuurrood en voelt aan alsof ze opzwelt. Het heeft een beetje hetzelfde effect als een schaafwonde, maar dan op, onder en boven je oog. Echt niet normaal en vooral zéér pijnlijk. 
Ik vraag me wel af of het aan het product ligt of dat ik één of andere allergie ontwikkeld heb? 


In ieder geval: Bourjois Doekjes + Prikbordjes oog = NEVER AGAIN!

5 opmerkingen:

 1. Staat het er ook niet op? Dat het absoluut niet vlakbij de ogen mag worden gebruikt of zo? Er zitten trouwens een paar spelfoutjes in je stukje, maar ik vond het wel een leuk stukje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spelfouten? Waar? x_x Ik heb een spelfoutenfobie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm, raar! Op de verpakking zie ik toch "gezicht, ogen, lippen" staan. Dan zou het je ogen toch niet zo mogen irriteren! Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stom hè? Ik dacht eerst dat het mijn oogcrème was omdat die ook nieuw is en het dus echt alleen rond mijn ogen irriteert, maar die heb ik gisterennacht niet gebruikt en het prikte vanmorgen nog net zo erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt niet echt fijn! Ik heb het ook eens gehad, weet niet meer met welke, maar mn huid werd pijnlijk en warm, echt heel raar... Sindsdien ben ik niet meer zo van de doekjes. :P

  BeantwoordenVerwijderen