zondag 13 juni 2010

Prinses Prikbordje?

Ik krijg steeds meer vragen over hoe ik nou aan de naam van mijn blog gekomen ben. Ik gebruik Prinses Prikbordje op msn al jaaaaaaaaaaaaaaren als screenname.


Het komt uit een kinderserie (die tieners en volwassenen in Belgiƫ vaak stiekem ook heel leuk vinden): Kulderzipken. Dat is een soort van sprookjesreeks. Maar wel een zeer goede en volwassen sprookjesreeks! I quote pimpajoentje:
Het acteerwerk, de kostuums, de decors, de spitsvondige teksten en fantasierijke verhaallijnen, de variĆ«teit aan fascinerende personages, de soundtrack, de eenvoud en toch ook de gelaagdheid van het programma, het spelen met taal, …

Anyway, daarin zitten twee geleerden slash bedienden slash stuntels: de broers Grim
Nu is het zo dat de Grims het ontzettend moeilijk hebben met namen er er gedurende de 3 seizoenen maar niet in slagen om om het even welke naam (van een hoofdpersonage weliswaar) correct uit te spreken.
Kulderzipken (een eenvoudige boerenjongen) wordt zo al eens Kelderflapken, Kinderkopken en Kolderflipken genoemd.
En Prinses Prieeltje wordt Prinses Prikbordje.

Vandaar dus.


Bekijk zeker deze site eens over Kulderzipken! Helaas vind je maar weinig fragmentjes op het internet. Youtube, you let me down!  Gelukkig is Kulderzipken nu te koop op DVD. Een aanradertje. Ik heb ze al in huis. ;)

5 opmerkingen:

 1. Aah dat keek ik vroeger ook altijd. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh die is zo leuk! Blogs die een beetje in de sprookjes sfeer zitten zijn de maks hihi ;) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik weet nog toen ik vroeger op 's zondags dit altijd keek met m'n ouders, en dan "later mocht opblijven" haha, vond ik toen toch zo geweldig:D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh! Vroeger keek ik daar altijd naar, soms zijn er herhalingen op ketnet en dan kijk ik ook weer :-D!

  BeantwoordenVerwijderen