zondag 1 augustus 2010

REVIEW: Bourjois Bons Baisers de Paris

Oftewel: kusjes uit Parijs. Geweldige naam voor een lipproduct, vind ik. En het past ook zo bij Bourjois want Franser dan dat kan haast niet.
Eigenlijk ben ik een tikkie bevooroordeeld want ik ben echt helemaal dol op Bourjois. Ik zal mijn best doen om objectief te zijn, maar ik vind Bourjois écht bijna altijd leuk!

Het gaat dus om een lipstain. Deze is niet in de winkel te verkrijgen. Dat zou kunnen zijn omdat ze de distributie hiervan alleen in Frankrijk doen, of omdat ze uit het assortiment gehaald werden. Kweeni. Ik kocht de mijne online, namelijk op discountcosmetics4u. Alweer, ik weet het. Ik kocht er een hele haul.

Ik kocht deze in vier kleurtjes, maar ik schijn er eentje kwijt te zijn. Of die had zich verstopt voor de foto. Ik heb dat wel vaker, camera shy products (een goed excuus voor : ik verlies alles altijd).

Praline Dis Moi O ben ik dus (tijdelijk) kwijt, maar ik heb wel nog - van boven naar onder- Rose Préféré, Framboise Bonheur en Pêche Passion.

De verpakking van deze cuties is trouwens ge-wel-dig. Ik heb de mijne al lang weggegooid, maar deze afbeeldingen plukte ik van het internet:

Ze zitten dus in een soort van kartonnen envelopje wat ik best een uitgebreide verpakking vind voor iets wat eigenlijk gewoon een viltstift is. There, I said it. Maaaaar! Zo'n viltstift is juist megakeihandig! Je kan er letterlijk je lippen mee inkleuren. Let wel op hoor! Goed binnen de lijntjes blijven want het gaat er echt niet gemakkelijk af. Als je naast je lippen getekend hebt, kan je je pot vaseline bovenhalen. Met iets anders krijg ik het in ieder geval niet weg.

Swatches? U vraagt, wij draaien. Links zonder flits, rechts met.

Je moet er wel echt rekening mee houden dat deze steen samenwerkt met je natuurlijke lipkleur dus je krijgt nooit echt de kleur die je op de swatches ziet. Hij voegt eerder een kleurfilter toe aan je lippen. Mijn lippen zijn van zichzelf een donker bruinroze.
Hierdoor is de oranje Peach Passion juist heel mooi omdat ie mijn lipkleur totaal verandert. Ik krijg een sexy koraalpruillipje en I love it!
Rose Préféré daarentegen zie je om eerlijk te zijn bijna niet, hij is gewoon te licht voor me en zo'n stain kan je lippen niet lichter maken.
Framboise Bonheur maakt mijn lippen echt dieproze.

Jep, alweer een product dat helemaal toppie is. Ik ben dus reuzeblij met mijn aankoop.

8 opmerkingen:

 1. Wat een superleuke spulletjes kocht je daar!!! Echt leuk die lipstains.
  Gevaarlijke webshop dus, ga ik dringend eens gaan uitchecken ;)

  Petra x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weet iemand waarom de regels zo ver van elkaar staan in de tweede helft van de post? BIZAR!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh de lipstains van Bourjois, ben er al tijden naar op zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!Jammer dat ze niet gewoon in de winkel verkrijgbaar zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En heb je de swatches makkelijk van je arm gekregen? :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haa, nee, niet zo makkelijk. Ik heb die dag heel veel geswatcht, en ik kon alles er afspoelen met water, maar hier heb ik de waterproof remover bovengehaald en daarna nog met vaseline erover en toen was het min of meer weg. xD

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooie kleurtjes en leuke website ook waar je het gekocht hebt. je kan wel weer eventjes vooruit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi! Wist wel niet dat het zo moeilijk te verwijderen is :-)

  BeantwoordenVerwijderen