maandag 14 februari 2011

REVIEW: Garnier Essentials Reinigingslotion 2-in-1

Helemaal nieuw bij Garnier is de Garnier Essentials Reinigingslotion 2-in-1. Hij is nog niet overal verkrijgbaar maar ik spotte hem 2 weken geleden al in mijn lokale Kruidvat. Ik ben al eeuwen op zoek naar de holy grail gezichtsreiniger. Mijn persoonlijke queeste, zeg maar.

Ik ben best veeleisend. Moeilijk huidje namelijk. Rode vlekken, vette plekjes, droge plekjes, grote poriën.
En dan ben ik ook nog eens geweldig lui. Ik haal mijn make up er namelijk af op de rand van mijn bed.

Ik hou niet van reinigers die je er nadien nog met een warm vochtig washandje moet afhalen. Ja, ik heb het tegen jou, Lush Babyface en Ultrabland! Die gebruik ik nu elk 1 keertje in de week, voor het grondige werk ;)

Ik wil dus iets simpels: spul op een watje, watje op mijn smoelwerk, klaar. En dan een toner en crème, dat spreekt voor zich.

Maar goed, de Garnier Essentials Reinigingslotion 2-in-1 dus. Dit is wat Garnier er zelf over zegt:

    De tweefase formule combineert in een enkele beweging de effectieve reiniging van oliën (blauwe fase) met de frisheid van een lotion (doorzichtige fase). Het resultaat: je huid is perfect gereinigd van alle make-up en voelt zacht en schoon aan.



Een product voor ogen en gezicht dus. En dan ook nog eens "speciaal waterproof". Klinkt goed, toch? Het sprak me dan ook meteen aan. 1 enkele beweging? YES PLEASE! Exact wat ik zocht!
Ik test hem nu dus al een tweetal weken. Ik heb hem, omdat ik dat handiger vind, wel overgegoten in een pompflacon. Dat ziet er dan zo uit:


Tja, hij paste niet meteen volledig in mijn flesje.

Ik gebruik deze reiniger zoals ik al eerder vertelde: gewoon wattenschijfje volpompen (of -gieten, naargelang) en dan in lange halen over mijn gezicht vegen. Het is een tweefasenreiniger dus wel even opschudden voor je hem gebruikt! De reiniger zelf is ge-wel-dig! Mijn huid is inderdaad écht schoon. Op mijn tonerwatje zitten amper make-up resten.

De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ik voor oogmake-up  nog een aparte reinigingslotion gebruik. In principe krijg je mascara (ook waterproof) er met deze ook wel af, maar dan moet je net wat harder boenen en dat vind ik wat minder comfortabel. Maar het kàn wel!
Ik kan geen specifieke geur in dit product bespeuren. Het voelt erg fris maar het ruikt naar niks eigenlijk. Super als je niet van geurtjes houdt.
Mijn huid raakt er overigens niet van geïrriteerd en er is geen puistje te bespeuren.

Qua alles in 1 reiniger is dit een toppertje dus. Ik ben volledig verkocht.

7 opmerkingen:

  1. leuk dat deze voor jou werkt! ik heb zelf die roze & groene reinigingsmelk van garnier essentials, en daar ben ik ook tevreden mee .. die zijn wel mét -lekker- geurtje ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de groene fles van garnier, maar enkel de tonic...
    Krijg je er het oogpotlood, en mascara ook goed mee af? Daarmee heb ik namelijk soms wat problemen mee...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @Mademoiselle: Het gaat wel, maar het is schrobben. Ik verkies zelf een aparte oogreiniger omdat dat wat zachter is voor mijn ogen, maar dat ligt aan wat je zelf fijner vindt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Klinkt goed! En weet je nog wat hij kostte?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Maximum 6 euro. Ik denk zelfs eerder 4. Morgen zoek ik het op!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zotjes, de posts vliegen me om de oren sinds onze meet ;-)
    Good luck with it en hopelijk tot een volgende keer! Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen