woensdag 17 augustus 2011

Stash: Mac Lipsticks

Ha, alweer de derde in de mac stashreeks. Vandaag, lieve kindertjes, gaan we het hebben over... de lipstick. Jawel. Heeft iedereen iets om te schrijven? Volgende week is het toets.
(ik mis lesgeven :p )


Goed, lipsticks dus. Ik heb geloof ik in elke finish wel minstens 1 exemplaar, dus ik heb ze zo'n beetje per finish gegroepeerd. Here it goes...
Alweer, swatches vind je onderaan!

Vooreerst de LUSTRE finishes. Ik heb er drie en van links naar rechts zie je:
The Faerie Glen, Soft Pause en Mellow Mood.


The Faerie Glen en Mellow Mood komen uit de Tartan Tale kerstcollectie. Deze drie vind ik echt alledrie schitterend, ik gebruik ze heel regelmatig dus misschien moet ik maar concluderen dat Lustres mijn favoriete finish zijn. Maar dat is niet zo. Dit zijn gewoon hele mooie kleurtjes. Ze zijn alledrie overigens vrij subtiel. The Faerie Glen is een mooie nude, Soft Pause maakt mijn lippen net iets donkerder en Mellow Mood geeft ze een elegante zachtroze glans.

Als tweede in de rij hebben we de GLAZE lipsticks.
Ik heb (vlnr) Hue en Fun 'n Sexy.


Hue is een nudekleur voor beginners. Nude maar niet volledig dekkend en met een roze hint erin. Geen risico op lijkkleur met dit gevalletje. Ik vind Hue echt een hele fijne kleur op dagen dat ik geen gedoe wil. Gewoon Hue erop en hop, GOGOGO. Altijd goed.

Fun 'n Sexy (uit de Fafi collectie) daarentegen is écht mijn ding niet en gaat waarschijnlijk binnenkort in een blogsale. Hij is niet zo felroze als hij eruit ziet. Het is een glaze, dus geeft hij zeker geen volledige dekking. Het is meer transparantroze. Maar het zijn de blauwe glitters die het doen voor mij. Do not like. Glitters op mijn lippen vind ik niet fijn. Ook in gloss vermijd ik ze liever (vandaar mijn cremesheen lemming).

Drittens hebben we de PRO LONGWEAR lipcremes in (vlnr) Prolong en Till Tomorrow.


Dit zijn echt mijn schatjes. De twee kleuren die ik heb passen niet overal bij, maar ik zou er zo nog 10 kopen, als ze niet zo duur waren. De formule is immers geweldig. Het blijft gewoon uren zitten. Fantastisch.

Deze foto komt niet helemaal overeen met de echte kleuren. Prolong is meer een baksteenrode kleur (iets donkerder en blauwer dus) en Till Tomorrow neigt meer naar roze met een lila ondertoon. Er is dus wat misgegaan met het blauw in deze foto en ik kreeg het niet goed in post-productie (dat klinkt stoer). Ach ja.

Vervolgens is er een reeksje CREMESHEEN lipsticks. Ik heb er 5. Eentje is ontsnapt aan de foto wegens verstopt in een sacoche.

(vlnr) Ravishing, Creme d'Nude, Innocence beware! en Hibiscus.


Playtime was ontsnapt dus hieronder een promofoto ervan. Be satisfied. :p Deze komt uit de recente Quite Cute collectie. And cute it is.Cremesheens zijn fijn: volledig dekkend en glanzend. Nadeel is dat deze bij mij al snel in de lijntjes kruipt en ook velletjes en wondjes zijn meteen zichtbaar.

Hoewel ik twee true nudes bezit (Creme d'nude en Innocence beware!), ben ik er geen fan van. Tenminste 1 van deze 2 komt binnenkort in de blogsale. Nudekleuren, echte klassieke nudekleuren, staan mij niet. Ik zie er al snel dood uit, no matter how trendy it is. Innocence Beware is net een tikje roziger en kan ik dus ook ietsje beter aan. Dit is ook een Disney Villain trouwens. Fijne collectie, dat.

Ravishing is ook een beetje dodgy. Daarmee bedoel ik dat ik de kleur in de huls heel erg mooi vind, maar dat hij helemaal niet flatterend is. Kweeni, ik kan er niet mee werken. Hoe ongelofelijk schitterend prachtig ik deze ook wil vinden, het is het net niet voor mij.

Hibiscus daarentegen... Ooh wat ben je mooi! #liefdesverklaring Het is de perfecte koraalkleur en met die huls... Dat schreeuwt zomer. Tegen de winter zal de liefde wel bekoelen maar nu is hij 100% perfect.

Ik heb ook twee AMPLIFIED lipsticks: (je weet het nu wel, vlnr) Ramblas Red en Impassioned.


Beiden komen uit blogsales. Ik koop MAC vooral in blogsales. Stukken goedkoper namelijk. Wel even ontsmetten enzo. :) 

Bon, over Ramblas Red kan ik kort zijn: het perfecte rood voor mij. Hij is net een tikje donkerder dan sneeuwwitjesrood en dat kan ik veel beter hebben dan zo'n rodebalpenkleur (ik ben creatief met kleurwoorden vandaag).

Amplified is veel moeilijker. Het is barbieroze. Of toch niet. Soms lijkt hij bijna rood. Soms zie ik er een oranje ondertoon in... Ik snap deze kleur niet! Ondanks dat is hij wel heel mooi. Je hoeft het niet altijd te begrijpen om het mooi te vinden. Zo gaat dat met de liefde. #wijzewoorden
Amplified is een klassieker. Hij is heel erg opvallend en als ik hem draag krijg ik er sowieso heel veel reacties op. Het is een love it or hate it kleur. Personally, I love it. ;)

Ik heb ook twee lipsticks waarvan ik begot niet weet wat ze zijn. UNKNOWN dus. Ze hebben namelijk geen etiketjes. De linkse zou Orange Aid zijn. Ik kan echter nergens vinden wat voor finish dat is, wanneer hij is gemaakt... Niks. Obscuur! De rechtse lijkt op Ravishing. Maar om nu te zeggen dat het dezelfde is, dat durf ik niet. Mystery lipstick! Dundundun!


Ik draag ze geen van beiden. Omdat de rechtse zo op Ravishing lijkt, vind ik dat ik die maart eerst eens moet gebruiken. Orange Aid (?) is dan weer een semi-transparant wortelkleurtje en dat is gewoon raar. Geen idee waarom ik die ooit kocht, voor de heb? Soms krijg ik kortsluiting in mijn hersenen en moet ik iets gewoon hebben. Ik heb therapie nodig, denk ik.


De laatse reeks zijn 3 verschillende finishes:
FROST: Viva Glam IV
SATIN: Rebel
MATTE: Russian Red


De Viva Glam Lipstick is fijn. Niet een kleurtje dat ik voortdurend pak, maar hij wordt wel gebruikt. De frost finish is zeker geen favoriet (glitters op lippen, again), maar bij deze kan het nog net. Als ik ervoor in the mood ben.

Rebel kocht ik maandag. Aan een counter. Jawel, af en toe gebeurt dat ook. Het zijn niet altijd blogsales. ;)
Ik was op zoek naar een mooie bessenkleur en ik ging buiten met een paarse knalkleur. Ergens is er iets misgelopen. De MUA heeft me helemaal omgepraat. Rebel is echt heel fijn en verrassend genoeg staat dat paars me inderdaad wel, maar nu moet ik dus nog steeds een berry lipstick. Vervelend. In het vervolg moet ik iets koppiger zijn en me niet laten intimideren door al die shinies in de displays. Of door overtuigende make-up artists. Potverdorie, Aulie. Je bent toch geen 12 meer?

Russian Red is nog zo'n counteraankoop. Matte lipsticks vind ik grandioos. Ik heb Chili nog op mijn wishlist staan en ook Taupe is een lemming. Nochtans is Russian Red geen volledig succes. De MUA had hem op haar hand geswatcht en ik had hem gewoon moeten laten aanbrengen op mijn lippen. Want ondanks het feit dat deze kleur zeer populair is en ook echt heel mooi is voor heel veel mensen, past hij niet 100 % bij mij. Hij is niet lelijk, maar ik voel me er niet mee op mijn gemak. Sneeuwwitjesrood. Het is een trauma. ;)

Jullie hebben nog swatches tegoed.

Van links naar rechts:
The Faerie Glen, Soft Pause, Mellow Mood, Hue, Fun 'n Sexy, Prolong, Till Tomorrow, Hibiscus, Ravishing, Creme d'nude, Innocence Beware


En op deze rij, van links naar rechts:
Impassioned, Ramblas Red, ???, Orange Aid (?), Viva Glam IV, Rebel, Russian Red


Ik kijk verder heel erg uit naar de nieuwe Pro Longwear Lipcremes die uitkomen in de Styledriven collectie in de herfst en ook de Mattene Lipsticks in de aankomende Posh Paradise collectie hebben mijn aandacht getrokken. Dat worden hartverscheurende keuzes. ;)

6 opmerkingen:

 1. Mooie collectie zeg! :D Ik wil Ever Hip nog steeds heel graag hebben maar hij is zo duur en ik weet niet 100% zeker of hij me zal staan dus eigenlijk zoek ik gewoon een dupe om het uit te proberen. :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne collectie! Ik heb zelf Mellow Mood, echt een mooi en draagbaar kleurtje. Zelf ben ik ook dol op de Viva Glam V lipstick (en de gloss).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn er toch een aantal hé, ikzelf heb tot nu toe maar 4 lipsticks, en 3 glosses. Ik hoop m'n stash uit te breiden natuurlijk :-) Maar ben altijd overdonderd door aaaal die kleuren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie stash! Ik ben benieuwd naar creme de nude! Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele mooie stash....mooie kleurtjes. xoxo

  BeantwoordenVerwijderen