vrijdag 5 augustus 2011

Stash: Mac powders

Vandaag laat ik jullie het eerste bakje van mijn MAC-stash zien. Het betreft de gezichtspoeders die ik in mijn bezit heb.


(Ik ben overigens deze week wat aan het knoeien met photoshop in de hoop mijn fotokwaliteit te verbeteren. Voorlopig wil het niet zo lukken. Tips zijn welkom.)

Ik heb er in totaal 6: 5 pressed powders en 1 losse poeder.


Laat ik maar met het losse poeder beginnen. Het is een Magically Cool Liquid Powder uit de Disney's Venomous Villains collectie. De kleur is Cajun want een eerder donkere bronzerkleur is. De lichtere variant hiervan uit de collectie is een prachtige highlighter, maar deze is wat moeilijker te gebruiken.
Ik moet er heel voorzichtig mee zijn, want hij gaat snel vlekken. Ik pak meestal wat poeder op een kleine stipplingkwast. Daarmee ga ik over mijn jukbeenderen. Als je dat doet, voelt het heel even fris en vochtig aan, echt alsof het poeder in je huid smelt. Daarom moet je er ook zo voorzichtig mee zijn want later blenden is echt heel lastig!


Ik heb nog vijf pressed powders, allevijf een ander type.
De eerste is een Mineralize Skinfinish (MSF) in Soft and Gentle. Het is een mooi goudroze poeder met de typische mineralized "swirls". Ik gebruik deze alleen als highlighter. Om er je hele gezicht mee af te poederen is hij veel te heftig en shimmery. Wel geeft dit poeder, over een blush, een prachtige glow aan je gezicht.


Verder ben ik ook de trotse eigenaar van een Ombre Blush , namelijk Azalea Blossom. Het is een blush met twee verschillende kleuren in de pan die prachtig in elkaar overlopen. Je kan elke kleur alleen dragen maar ook gemengd is het een bijzondere kleur. Azalea Blossom gaat van poederroze naar lavendelpaars. Mooi!


Vervolgens is er nog een disney villain. Het is een Beauty Powder in Her Own Devices. Dit vind ik een hele gekke kleur. Hij ziet er soms brons-bruin uit, en soms neigt hij meer naar baksteenrood. Bizar. Deze gebruik ik als blush. Het is misschien niet voor iedereen een evidente kleur (niet het klassieke roze of perzik) maar bij mij warmt hij mijn gezicht heel mooi op. En beautypowders zijn niet uitzonderlijk gepigmenteerd, dus je hoeft er niet al te delicaat mee om te gaan.


Dan is er nog een hele mooi High-light Powder. Deze heb ik nog maar net maar ik vind hem echt onweerstaanbaar. Hij licht je gezicht prachtig op, maar zonder shimmer en glitter (ik geloof dat er ooit wel een shimmer overspray heeft opgezeten, maar ik kocht de mijne in een blogsale dus van die overspray zie je niks meer). Hij glanst wel heel mooi. Microshimmer, bestaat dat? Want dat is het wel zo'n beetje. xD Deze gebruik ik overigens bijna dagelijks, maar wel met een lichte hand. Een nieuwe favoriet.


De laatste is een klassieker: een Mineralize Skinfinish Natural. Ik heb de kleur Medium Dark. Ik vond dit zelf eerst wel heel donker (ik heb maar een NW20'je) maar het is heel goed te doen. Ik poeder er mijn foundation mee af en ik heb geen last van orangeface of lijnen langs mijn kaak. Dus ik neem aan dat-ie matcht. xD


Tot zover de poeders. Wat mij betreft is dit een prima collectie. Ik zou heel graag nog de Ripe Peach Ombre Blush te pakken krijgen en een Mineralize Skinfinish Natural in Medium Light staat ook nog op mijn wishlist (in de winter is mijn huid lichter en dan is deze wél te donker), maar op zich ben ik zeer tevreden met dit bakje. Gevarieerd aanbod, noemen ze dat. ;)

2 opmerkingen: