vrijdag 4 juni 2010

REVIEW: Therme Skincare Anti-transpirant behandelspray

Deze spray belooft het volgende:

THERME® Anti-Transpirant Behandelspray  heeft een unieke deo-anti-transpirantwerking. Door de speciale samenstelling werkt het, afhankelijk van het huidtype, tot en met 5 dagen tegen onaangename zweetgeur en overmatige transpiratie. Het werkt diepgaand en langdurig in op de bacteriën die de zweetgeur veroorzaken.

THERME® Anti-Transpirant Behandelspray heeft in dermatologische testen bewezen de ideale oplossing te zijn bij zweetgeur als gevolg van overmatige transpiratie.


Gebruiksaanwijzing:
 • Voor het slapen gaan 2 tot 3 x sprayen op de fris gewassen en droge huid.
 • Laten opdrogen, de behandelspray kan dan de hele nacht goed kan inwerken.
 • De volgende dagen normaal wassen of douchen.
 • Als de THERME® Anti-Transpirant Behandelspray na 5 dagen uitgewerkt is opnieuw aanbrengen. In extreme gevallen kan behandeling elke 3 of 4 dagen noodzakelijk zijn

Ik gebruik deze spray nu al een tijdje maar omdat het al even niet meer superwarm was, en nu plots wel, is dit toch het ideale moment voor een review!

De spray zit in een glazen spuitbusje en is blauw. Felblauw. Beetje vreemd en ik was aanvankelijk bang voor vlekken op mijn lakens, maar dat blijkt geen issue te zijn.

's Avonds, terwijl mijn nachtcrème intrekt, spray ik deze onder mijn oksels en ook onder mijn borsten. Klinkt stom, maar met een E-cup zweet je ook daar nogal wat. En dan is het achterover op mijn bed liggen, met mijn armen in de lucht. Errug elegant. ;) Maar ja, het moet trekken, dus laat ik het intrekken. Na zo'n tien minuutjes (net genoeg tijd om mijn Nintendogs uit te laten =D ) is het allemaal opgedroogd en dan is het slaapjestijd.

Anyway, wat doet het?

Ten eerste heel erg chemisch ruiken. Bijna zo'n ziekenhuisgeurtje! Ik zou zeker niet spreken van een lekker geurtje, maar na een minuutje of vijf trekt dat wel weg. 's Ochtends ruik je er ook niks meer van.

Ten tweede, verbazing oh verbazing, werkt het! Voor mij althans. Waar ik vroeger met dit weer met kanjers van okselvijvers zou rondgelopen hebben (ik ben een zweterke), hangt er nu zelfs geen zweetgeurtje meer in mijn oksels. Wel de lekker frisse fruitgeur van mijn deodorant. Ongelofelijk. Vandaag heb ik het zelfs aangedurfd om een limoengroen T-shirt aan te doen. Van 100% katoen! En nog geen ieniemienie zweetvlekje! Geen drupje!

 Dit heb ik dus NIET! Fantastisch toch?

Ik ben onder de indruk, valt het op? ;D
Ik gebruik dit product één keer per week, maar als ik het een keertje een dagje later doe, is dat geen probleem. Het is niet zo dat je dan ineens toch begint te zweten. Zo snel is het blijkbaar niet uitgewerkt.

Moest het niet zo stinken, dan kreeg dit product van mij 10 op 10, het doet wat het belooft.

13 euro voor een fles van 25 ml, dacht ik, gewoon bij Kruidvat.

9 opmerkingen:

 1. Gebruik je dan nog een gewone deo? Of is dat ook niet meer nodig?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai dat ziet er goed uit! (+zelfde vraag als Perfectly Unordinary) :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou, ik zweet nog wel een klein beetje maar dan gaat het eerder om normale transpiratie, hoogstens een heel licht laagje en met deo merk je daar niks meer van. Dus ja, ik gebruik wel nog een hele lichte rollerdeo, niks geen heavy-duty sportdeo die toch niet hielp meer. Dus ik ben echt wel blij dat ik dit geprobeerd heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, leuk om te weten.
  Ik gebruik de axitrans-roller, en die werkt ook perfect. beetje hetzelfde effect, maar je moet het wel 2 avonden na elkaar gebruiken, en heb je echt niet van transpiratie meer. Maar deze wil ik zeker ook eens uittesten!!

  Petra x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik odorex, werkt precies zo zelfde gebruiksaanwijzing is alleen veel goedkoper, zo'n 4 euro ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toen ik die foto zag, dacht ik al... ;o
  Maargoed dat jij dat niet bent, hehe ;o

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb geen zweetgeur probleem, gewoon een zweetplekken probleem. Het enige dat ik wil weten is of het ook zo prikt en "brandwonden" veroorzaakt zoals andere soortgelijke producten? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kheb hem ook gekocht vandaag, ben benieuwd. Net opgespoten voor het slapengaan en het ruikt inderdaad geweldig.... Mijne vent trekt zijn neus nogal op nu :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Odorex helpt veel minder goed! Misschien wel tegen zweetvlekken, maar niet tegen de geur. Ik raad dus ook Therme aan! Goed beschreven trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen