woensdag 8 september 2010

REVIEW: NYX Jumbo Eyepencils

De NYX Jumbo Eyepencils zijn echte klassiekers in beautyland. Ze zouden van goede kwaliteit zijn en zijn in ieder geval budgetvriendelijk: tussen 1,50 en 3 euro, afhankelijk van waar je ze koopt. Maarr omdat je ze alleen online kan bestellen (in België en Nederland tenminste), vind ik ze nu ook weer niet zo ontzettend bereikbaar. Voor sommige meisjes, vrouwen, jongedames is online shoppen immers geen optie (mag niet, durf niet,...).

Als je wel online mag en/of kan winkelen, zijn deze oogpotloden dan het kopen waard?
OP ONDERZOEK! TATATATAAAA!


Ik kocht er drie. Ik wou aanvankelijk gaan voor Milk, Gold en Pots&Pans. Vooral Milk is een klassieker (dit witte potlood wordt gebruikt als oogschaduwbasis), maar ook Pots&Pans is een basiskleur: zwart. Helaas was die dus uitverkocht, dus ging ik in de plaats daarvan voor het greige (dat is grijs-beige, voor de leken) Cottage Cheese.

621 Gold
608 Cottage Cheese
604 Milk

De potloden zijn lekker dik wat inderdaad handig is als je ze als basis wil gebruiken, maar een precies lijntje is er onmogelijk mee. Dit is geen alternatief voor een "normaal" dun oogppotloodje dus!
Deze eyepencils zijn trouwens veel te romig om als eyeliner te gebruiken. Ze zijn zacht en ook vrij vet.

Je kan ze dus niet als klassieke eyeliner gebruiken, maar wat je wel kan doen is ze over je ganse ooglid aanbrengen. Natuurlijk geen cakelaag, dus gewoon even een paar streepjes trekken. Ik doe er eentje op mijn bewegend ooglid, eentje ongeveer (precies werken is moeilijk met deze dingen) in mijn arcadeboog en eentje net onder mijn wenkbrauw. En dan lekker vegen! Blend alsof je leven ervan afhangt. ;) Tenminste, zo gaat het met Milk en Cottage Cheese. Gold is al veel te fel om als highlighter onder je wenkbrauw te gebruiken, dus doe dat maar niet.Zowel bij Milk als bij Cottage Cheese breng ik vervolgens oogschaduw aan. De eyepencils laten de kleur van je oogschaduw zoveel mooier uitkomen. Alle kleuren worden intenser en dat is fijn. Als je een oogschaduw hebt met weinig pigment, schaf je dan maar een Milk aan. Werkt ge-wel-dig!

Bij Cottage Cheese is dat effect wat minder, maar het is toch ook nog aanwezig. Cottage Cheese vind ik vooral een hele fijne basis als ik natuurlijke kleuren gebruik. Bruin- en groentinten komen zo heel goed tot hun recht.

Gold gebruik ik heel wat minder. Het is een mooie kleur en hij doet zijn werk prima: veegt goed uit, blijft de hele dag zitten... alleen, het is geen basiskleur. Zo'n laagje goud (met glitter!) op je ogen is erg overheersend. Ik gebruik hem dan ook vaak op zichzelf en dan gewoon afpoederen (anders is het allemaal wat vet en smeuïg op je ogen). Beetje zwarte vloeibare eyeliner eroverheen en je hebt een mooi feestmakeupje. Meer moet dat niet zijn.


Ik gebruik mijn lichte NYX jumbo's nu dagelijks en ik zou echt niet meer zonder kunnen. Ze doen zo veel voor je oogschaduw! De kleuren zijn mooier en bovendien blijft je poederoogschaduw ook veel beter zitten. Als je dus de mogelijkheid hebt om online te bestellen, ja, overweeg deze dan maar serieus. Milk mag zeker niet in je stash ontbreken.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb black bean (zwart zwart) en cherry (rood). Wou milk ook maar die is altijd uitverkocht... En de verzendkosten zijn vaak duurder dan het product zelf. Dan nog maar even wachten hoor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de Cottage Cheese ook! Ik gebruik hem inderdaad als basis onder neutrale kleuren, hij is echt super! Ik wil meeeer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke kleurtjes!!
  Heb de milk ook en gebruik hem ook elke dag als oogschaduwbasis, vind hem super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. cottage cheese ziet er een mooie kleur uit, heb wel bang dat ze gaan creasen, maar blijkbaar is dat helemaal niet het geval als je ze afpoederd.

  BeantwoordenVerwijderen