zondag 10 oktober 2010

HOW TO: kwasten reinigen, the fast way

Ik hou NIET van kwasten reinigen. Het duurt laaaaang en je moet om de 2 kwasten nieuw water nemen, of je moet het onder de lopende kraan doen en man, milieuvriendelijk dat dat is. Zeker geen verspilling van drinkwater ofzo. x_x
Nee, ik ben geen fan. Toch moet het af en toe. Zo vaak mogelijk eigenlijk. En omdat ik dus niet elke dag de kraan wil laten lopen, doe ik het met reinigingsdoekjes.

Het is erg eenvoudig. Je neemt een reinigingsdoekje en veegt er met je kwast net zolang over tot er geen kleur meer afkomt. Omdat je je kwasten niet doorweekt, zijn ze ook heel snel weer bruikbaar. Je mag uiteraard niet vergeten om de haartjes weer goed in vorm te zetten.
Ik heb over het algemeen slechts 1 doekje nodig om al mijn kwasten te reinigen.

Nadeel is dat je geen ontsmetting en reiniging krijgt tot in de kern van je kwast. Een keertje per maand doe ik het dus toch nog met shampoo.

Ik besef dat dit geen ideale situatie is en dat het natuurlijk veel hygiënischer kan. Maar ik heb het geprobeerd en ik kan dat niet, elke week uitgebreid wassen. Ik vergeet het steeds weer en het duurt zo lang en ik voel me ontzettend schuldig over het waterverbruik. Dit is wel heel praktisch en snel en ben ik tot nu toe nog nooit vergeten.

9 opmerkingen:

 1. Super voor op vakantie enzo. Handig artikeltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer het echt elke zondagavond te doen! Als je het één keer per week doet is het niet zoveel werk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo doe ik het ook wel eens, ik heb echt geen zin om zo vaak mn kwasten te wassen, al zou het wel moeten :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handig! Ik doe altijd gewoon een beetje make-up remover op een wattenschijfje. Alleen bij foundation kwasten heb ik het gevoel dat ik ze op die manier niet schoon krijg, die was ik dus steeds met water en zeep.

  BeantwoordenVerwijderen