dinsdag 9 november 2010

PERSONAL: Privacy, werk en foto's

Jullie hebben misschien al gemerkt dat mijn profielfoto weer verdwenen is. Ook full-facefoto's, die ik eerst wel ingepland had, zullen niet meer verschijnen.

Dit heeft alles te maken met mijn werk: als leerkracht vind ik het niet opportuun dat mijn hele school weet dat ik ook een beautyblog heb. Die kans leek me eerst beperkt, maar vanmiddag heeft een leerling (waar ik zelf geen les aan geef, maar wel bij me op school zit) me een mailtje gestuurd. Om me even te laten weten dat zij ook blogt, een aantal klasgenoten haar blog volgen en dat ze dan wel niet van plan is mijn hele blog in het openbaar te gooien, maar dat de kans wel bestaat dat hij ook door anderen gevonden wordt.

Nu heb ik hele lieve leerlingen, maar niet iedereen is even vriendelijk. Ik heb niet zo'n zin in een facebookfangroep (of haat-, nog erger) en ook niet in "subtiele" opmerkingen op de speelplaats. In een schoolomgeving is bloggen sowieso een beetje vreemd. Very much frowned upon.

Dus, weg met de foto, en net iets minder info over mijn privéleven. Overigens blijf ik wel gewoon bloggen en die look foto die ik gisteren beloofde, komt er ook nog aan. Maar wel alleen mijn oog. xD

Ik vind het trouwens wel heel erg lief van dat meisje dat ze me dat zo voorzichtig meldt. Zie je wel, het zijn schatjes! =D

Hopelijk kan dit rekenen op enig begrip en voor de leerlingen die meelezen, heel erg bedankt dat jullie er zo discreet over zijn! Ik apprecieer dat enorm.

7 opmerkingen:

 1. Ik snap het wel.
  Dan maar gewoon door gaan zonder foto's.
  Krijg je teminsten ook geen gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel erg lief van die leerlinge! En groot gelijk heb je. Werk en privé gescheiden houden is belangrijk, ik doe hetzelfde en blogjes die echt over prive gaan die doe ik achter een wachtwoord. Leve die optie haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is wel erg netjes van haar! Wel fijn dat ze je dus even waarschuwt. Verder is het zeker te begrijpen, want leerkracht zijn, is niet altijd even gemakkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een volwassen reactie van die leerling, ik begrijp ehet compleet dat je je wat minder zichtbaar wil maken :-)

  Zelf werk ik ook in het onderwijs, maar 'kheb chance, 't zijn kleuters...en laat dat nu net niet het publiek zijn die beautyblogs bezoeken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan mij voorstellen dat het even schrikken was, gelukkig dat het niet door de "verkeerde" persoon werd gezien!
  Ik ben dan wel geen leerkracht maar ik heb ook niet zo'n zin om fullface foto's op mijn blog te plaatsen, ben toch een beetje bang van sommige reacties.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh grote angst. Kan het me helemaal voorstellen zeker ook omdat je een voorbeeldfunctie hebt. Er hoeft maar één ouder te zijn die iets verkeerd op vat en je hebt de poppen aan het dansen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij geeft les in het middelbaar é? Ben ik blij dat ik les geef in het lager! :) De kans dat zij op mijn blog komen is toch wat kleiner :)
  En toffe leerling om het op deze manier te melden! Echt lief van haar!

  BeantwoordenVerwijderen