woensdag 28 juli 2010

REVIEW: Pop Beauty Day to Play Eyeshadow Palette

Deze kocht ik op discountcosmetics4u, prima webwinkel. Veel goedkope producten vanwege nieuwe verpakkingen of eindereeks. Heerlijk vind ik dat soort winkeltjes.

Ook het Day to Play palette van Pop Beauty kreeg een nieuw jasje, waardoor deze oude versie plots overal met lekker veel korting te koop was. Hij stond al een tijdje op mijn wishlist en hoewel ik er eigenlijk geen enkele superpositieve review over had gelezen, besloot ik er toch maar voor te gaan. Hij was immers écht heel wat afgeslagen.

Hij ziet er zoooo leuk uit! Lekker kitscherig shiny enveloppetasje. De nieuwe verpakking is trouwens nog leuker: een hardcase clutchje met zebraprint. Jammie!


Ik heb dus de oude verpakking en jawel, in het echt is ie even leuk, kitscherig en shiny! De naam staat er in dikke plastic kobaltblauwe letters bovenop en dat maakt het helemaal af.Héél veel kleurtjes dus. Zowat alle kleurtjes die je nodig hebt, denk ik dan. "Nu koop ik nooit meer oogschaduw!" En toen ontdekte ik de SLEEK-paletjes hier in Superdrug, maar dat is weer een heel ander verhaal. xD

Maar hoe is ie nu? Wel, om heel eerlijk te zijn, rommel.
De oogschaduw is ontzettend poederig en vooral de zogenaamde "day"-kleuren (dat zijn de natuurlijke kleurtjes) zijn nauwelijks gepigmenteerd. De "play"-kant (de fellere kleuren) is er iets beter aan toe, maar ook echt maar een heel klein beetje beter.

Kijk even mee naar de swatches. Ik deed ze met opzet op de onderkant van mijn arm, want die is niet gebruind. Op de bovenkant zie je helemaal niks... Bovenaan Day en onderaan Play.

Wat ik ook heel frustrerend vond: te veel kleuren lijken op elkaar. Dat zou toch echt niet mogen. Zo groot is dit palet nu ook weer niet. Zelfs in een 88 palette kom je dit niet tegen!
Check de blauwe kleurtjes op de Play-kant. 2 van de  3 zijn hetzelfde, ook al lijken ze het niet in het palet zelf. Ze swatchen toch echt exact gelijk!
De 3 taupe kleuren lijken ook verdacht veel op elkaar (1 links in Day en 2 in Play)

Ik ben hier best teleurgesteld in, maar ja, dat komt ervan als je internetreviews niet vertrouwt en denkt "bwa, dat zal wel meevallen met een basisje eronder."
Lesson learned.

Er komen nog Pop Beauty reviews -ik kocht vanalles!- en ze zijn niet allemaal even sip. Gelukkig maar.

6 opmerkingen:

 1. Haha, ja, het had gekund hè, dat de reviews niet klopten :-)
  Het is inderdaad best teleurstellend. Jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer...het ziet er zo mooi uit maar het is dus helemaal niks! Kan dat ook weer van mijn lijstje af ;-) Thnx voor de fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh balen is dat he! Maar gelukkig heb je nu andere beauties ervan weerhouden dit product te gaan kopen.

  De verpakking ziet er wel enorm leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Spijtig want de verpakking ziet er idd leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat jammer van die slechte pigmentatie zeg! Ik had er namelijk ook al naar gekeken om eventueel zo'n palletje te bestellen...Niet dus!

  Bedankt voor je eerlijke review!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo op 't eerste gezicht dacht ik: wow! da's een mooi palette! Maar helaas valt ie toch 'n beetje tegen. Ik vind t palette wel 'n echte eyecatcher. Misschien als je de kleuren nat aanbrengt dat het nog wat beter wordt?

  BeantwoordenVerwijderen